Свържете се с нас: +359 89 4471030

За ORBEA

ORBEA – ИСТОРИЯ

Скромното начало на Орбеа започва в сърцето на Страната на Баските, семеен бизнес на трима братя: Хуан Мигел, Мигел и Касимиро. Те започнали да търгуват с пистолети с правителството с орнаментирано лого, което гласяло просто “OH”: Orbea Hermanos. или Братята ОРБЕА.

Орбеа станали прогресивно и изключително важно звено в производството на оръжие в Ейбар и пионер в употребата на електричество при производството на револвери.

ORBEA – СЕГА

През 1969 поради финансови проблеми, работниците формирали кооперация и изкупили ОРБЕА от семейството. Ново сформираната фирма напуснала Ейбар през същата година и построила фабрика за велосипеди в Малабия. Следващите десетилетия компанията се фокусирала върху производството на колела.

Орбеа се завръщат в състезателните среди през 1980та като участват в Тур дьо Франс. Първите има планински велосипеди започват да се произвееждат през далечната 1989та и до днешни дни винаги следват най-модерните тенденции със страхотни окомплектовки, невероятна поддръжка и модерна геометрия.